Predstavili izide donatorske akcije: Zbrali kar 3,7 milijona evrov

19-mesečni hudo bolni Kris

V društvu Palčica Pomagalčica so se danes ob zaključku akcije zbiranja sredstev za 19-mesečnega Krisa zahvalili vsem majhnim in velikim donatorjem. Do zdaj so brez donatorskih in sponzorskih pogodb zbrali preko 3.719.000 evrov, z denarjem, ki bo ostal po Krisovi operaciji, pa bodo pomagali otrokom, potrebni pomoči.

Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati je majhno dobrodelno društvo, vsi njihovi člani pa so prostovoljci in za svojo dejavnosti ne prejemajo plačila.

Prek različnih akcij želijo delovati dobrodelno, etično in tudi ekološko, v ospredju njihovega delovanja pa je predvsem pomoč otrokom iz različnih ranljivih skupin, je na novinarski konferenci dejala predsednica društva Larisa Štoka.

Že pred zadnjo akcijo za Krisa so denimo zbrali 10 ton časopisnega papirja, s čimer so pripravili pakete počitniškega razvajanja za več deset otrok v stiski. Prav tako so uspeli povezati že okoli sto gostinskih lokalov in hotelov na slovenski obali ter več kot 30 javnih ustanov, prek katerih zbirajo zamaške. Z vzpostavitvijo tovrstne verige lahko v primeru, da bi starši potrebovali pomoč za svojega otroka, nemudoma pomagajo.

V akciji za Krisa so prejeli veliko majhnih nakazil, pa tudi velikih, zbiranje prek SMS-sporočil so ustavili takoj, ko so dosegli potreben znesek.

Kmalu je postalo jasno, da bodo potreben znesek za Krisovo zdravilo presegli. Tako so do zdaj zbrali nekaj več kot 3.719.000 evrov, v kar še niso vštete donatorske in sponzorske pogodbe.

V društvu so napovedali, da bodo sproti poročali tudi o vseh stroških Krisovega zdravljenja do popolne rehabilitacije.

M. P.