Z rabljenimi igračami zbirajo denar za igrala radeškega vrtca

(vir: pixabay.com)

Vrtčevski sklad Vrtca Radeče do 16. novembra zbira rabljene igrače in knjige, ki jih bodo uporabili za srečelov, s katerim bodo zbirali denar za novo igralo enote vrtca Biba Baja, ki bo nadomestilo zdajšnje dotrajano. Akcija naj ne bi bila posledica pomanjkanja sredstev vrtca.

V omenjenem skladu starše in druge vabijo, da skupaj z otroci pregledajo, ali imajo doma kakšne igrače ali knjige, ki so še uporabne in nepoškodovane. Te lahko prinesejo v vrtec in jih oddajo vzgojiteljici oz. pomočnici vzgojiteljice. Igrače in knjige nameravajo nato v vrtcu očistiti in uporabiti kot dobitek srečelova igrač, ki ga bodo pripravili ob prižigu novoletnih lučk 1. decembra na radeški tržnici. Celoten izkupiček od prodaje srečk bo namenjen nakupu novega igrala za enoto vrtca Biba Baja.

V vrtcu na vprašanje, ali slednje pomeni, da ima vrtec finančne težave in ne more zagotoviti obnove dotrajanih igral, odgovarjajo, da akcijo organizira vrtčevski sklad, katerega namen je s pomočjo prispevkov staršev, občanov, podjetij in drugih financirati dejavnosti in potreb vrtca, ki niso neposredno sestavine vzgojno-izobraževalnega programa in se ne financirajo iz javnih sredstev, pomoč socialno šibkim otrokom, nakup nadstandardne opreme, zviševanje standarda in podobno.

Na letošnjem prvem sestanku sveta staršev so se, kot navajajo, starši med drugim odločili, da bodo skupaj z otroki 1. decembra pripravili tržnico, na kateri bodo zbirali dobrodelne prispevke v zameno za rabljene igrače, knjige in tako prispevali nekaj sredstev  v vrtčevski sklad. Ugotavljali so namreč, da imajo otroci zelo veliko igrač in knjig, ki niso več primerne za njihovo starost.

V vrtcu so, kot pravijo, njihovo odločitev toplo pozdravili, saj se jim je zdela primerna in vredna. Pri odločitvi o tem, kaj kupiti z zbranimi sredstvi, so, kot pravijo, dali možnost odločanja tudi otrokom, pri čemer je največ glasov dobilo zunanje igralo za Bibo Bajo.

M. P.