Z orožjem oropali dijake na vlaku

Na potniškem vlaku na relaciji Celje–Zidani Most je ta teden prišlo do incidenta, ko so sredi belega dne trije moški v črnem napadli dijake, ki so se vračali domov, jih ustrahovali, jim grozili z orožjem in jih na koncu oropali.

 

Kot poročajo Slovenske novice, so bili preostali potniki na vlaku nemočni in so dogajanje le prestrašeno opazovali. Policijo so obvestili šele po dogodku. “O dogodku smo bili seznanjeni, prav tako je bila o dogodku s strani sprevodnika obveščena policija, ki bo v skladu s svojo pristojnostjo ukrepala. Poleg policije smo obvestili tudi inšpektorja za železniški promet, ki prav tako obravnava dogodek,« so potrdili na Slovenskih železnicah.

Ker so novi Stadlerjevi vlaki, ki vozijo na tej relaciji, opremljeni z videonadzorom, so posnetke nemudoma posredovali organom pregona. Zadevo preiskujejo policisti, ki “trenutno intenzivno zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ropa”. “Več podatkov o preiskavi trenutno še ne moremo posredovati,” je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Poudarila je, da gre v omenjenem primeru “za edini tovrstni dogodek na vlaku na našem območju”.

A. M.