Z izgradnjo sevniškega atletskega stadiona se znova zapleta

V Sevnici so lani začeli s pripravljalnimi deli za izgradnjo atletskega stadiona, ki je še edini manjkajoči športni objekt v občini, a se soočajo z velikimi težavami. Teren je namreč močvirnat in drsi, zaradi česar bo potrebna izgradnja posebnega zidu.

V sevniški SDS napovedujejo terjanje odgovornosti v primeru, da se ugotovi nepravilnosti.

Da gre za izjemno zahteven teren, so pokazala pripravljalna dela, med katerimi je na enem delu zemljišča lani jeseni prišlo do zdrsa zemlje. Takoj po zdrsu so v občini pričeli spremljati dogajanje, na podlagi česa si pripravili potrebno dokumentacijo za stabilizacijo terena. Ta predvideva izgradnjo posebne pilotne stene, ki naj bi utrdila zemljino in ustavila plazenje. Težava pa je, ker bo izgradnja stene zelo draga, kar pomeni, da bo izgradnja stadiona verjetno stala veliko več, kot so predvidevali na občini.

Tomaž Lisec

Poslanec iz vrst SDS in svetnik v občinskem svetu Občine Sevnica Tomaž Lisec se strinja, da Sevnica omenjeni stadion potrebuje. Kot je povedal za naš portal, je kot predsednik odbora za šport do leta 2010 tudi sam aktivno sodeloval pri realizaciji ideje. Pri tem je bilo njihovo enotno stališče, da je najbolj ustrezna lokacija prostor pri bazenu, ob pogoju, da to omogoča prostor.

Do leta 2014 je nato po njegovih besedah vse bolj mirovalo, znova oživelo pred lokalnimi volitvami leta 2014 z nikoli uresničeno idejo o mini nogometnem igrišču, stroji pa so znova zabrneli pred lokalnimi volitvami leta 2018. “In današnje stanje je posledica tega,” ugotavlja.

Kot pravi, do danes nihče ni znal ali hotel odgovoriti, koliko bo stala gradnja, kaj se bo delalo, kakšne analize terena so bile narejene, kot tudi še nihče ni videl dokumentacije: “Zato sem na letošnji aprilski seji občinskega sveta zaprosil za 12 dokumentov, ki bodo pokazali, kdo je kriv za današnji položaj. Ali je krivo vodstvo občine, ki je skrivalo dokumente oziroma naročalo delo pred volitvami, ali je kriv projektant, ali je morda kriv izvajalec, ki je v časovni stiski predvolilnega časa moral nekaj na hitro in preslabo narediti, ali pa je kriv pomanjkljiv nadzor.” Kot napoveduje, se bodo na podlagi omenjenih 12 dokumentov v SDS Sevnica odločili, kako naprej. “Menimo pa, da verjetno obstajajo dokumenti, na podlagi bi moral nekdo v preteklosti občinskemu svetu predstaviti vsa dejstva in narediti razmislek, kako in če sploh naprej, pa tega ni naredil oziroma niso naredili. In ne verjamemo, da sanacija ne bo podražila gradnje. Naredili bomo vse, da bo nekdo za to šlamparijo odgovarjal v primeru, da se ugotovi sum nepravilnosti,” pravi. Dodaja še, da mu je osebno žal športnikov in rekreativcev, ki zaman čakajo stadion že skoraj 20 let.

M. P.