Z gradnjo najdaljšega mostu čez Savo naj bi začeli še letos

Včerajšnji sestanek na občini.

Na ministrstvu za infrastrukturo načrtujejo, da bodo z gradnjo novega mostu čez Savo, ki je del vzhodne brežiške obvoznice in bo najdaljši most čez Savo, začeli še v letošnjem letu, kot je tudi sicer načrtovano.

Gradnja je bila predvidena sočasno z gradnjo HE Mokrice, ki pa trenutno miruje, je na včerajšnjem obisku pri brežiškem županu Ivanu Molanu povedal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič.

Kot je povedal, je treba pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja za most urediti še vsa zemljišča, ki so potrebna za naložbo, pri čemer pa jih je večina že pridobljenih.

Na sestanku so predstavniki ministrstva tudi obvestili župana, da bo v sklopu vzdrževanja državnih cest letos sanirana cesta Bistrica ob Sotli-Bizeljsko in cesta Bizeljsko-Orešje.

Tako Molan kot Mihelič sta se sicer strinjala, da je bilo v zadnjih dveh letih uresničenih veliko projektov. Skozi občino Brežice poteka kar 106 kilometrov državnih cest, kar jo uvršča na šesto mesto med slovenskimi občinami. Prav zato je dobro sodelovanje z ministrstvom in direkcijo nujno, je na sestanku poudaril župan.

Mihelič se je v brežiški občini mudil v okviru obiska vlade v Posavju. Ta je večinoma načrtovan za danes, a nekateri vladni predstavniki so se v Posavju mudili že včeraj.

A. M.