“Z Bošnjakom sem povezan manj, kot Golob z bivšimi od Tine”

Predsednik vlade Robert Golob, ki mu razmere v zdravstvu vse bolj polzijo iz rok, je na nedavni novinarski konferenci glede afere nevrokirurga Romana Bošnjaka pomenljivo namignil, da naj bi bil Bošnjak povezan z enim od politikov. Nato so Golobovi kadri v političnem zakulisju razširili govorice, da naj bi bil to Janez Janša. A slednji Golobu za očitno lažne informacije ni ostal dolžan. “Sam sem z Bošnjakom povezan manj kot je Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke Tine Gaber,” je zapisal na Twitterju.

 

Mediji so namreč poročali, da je morala družina bolnice poleg plačila operacije UKC Ljubljana nakazati še dodatnih 6000 evrov zdaj že nekdanjemu predstojniku kliničnega oddelka za nevrokirurgijo UKC Ljubljana Roman Bošnjak in to račun v tujino. Bošnjak je zaradi afere že odstopil kot predstojnik oddelka.

Zadevo je na nedavni novinarski konferenci komentiral tudi Golob in ob tem namignil, da naj bi bil Bošnjak povezan z enim od slovenskih politikov. Golobovi kadri so nato v političnem zakulisju razširili novico, da je žena Janeza Janše, Urška Bačovnik Janša, nečakinja od Bošnjaka, kar pa očitno ne drži.

“Moja soproga Urška Bačovnik Janša NI nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljna sorodnica. Sam pa sem z njim povezan manj kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih,” je Golobu na Twitterju odgovoril in ga hkrati tudi zbodel Janša. Po pisanju rumenega tiska je imela namreč Golobova spremljevalka Tina Gaber do zdaj številne partnerje, zaradi česar se je na družbenih obrežjih drži precej negativen sloves.

A. M.