Vse več ilegalnih prehodov zaznanih tudi v Posavju

Fotografija je simbolična. (vir: YouTube)

Slovenski policisti so včeraj izsledili in prijeli 105 ilegalnih migrantov. Na območju PU Novo mesto je bilo teh 68, na območju PU Koper pa 37.

 

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj prijeli 56 ilegalnih migrantov.

Prijeli so jih v krajih: Prilipe in Brezje pri Veliki Dolini (Brežice), Gorenja Pirošica (Cerklje ob Krki),  Sevnica in Sinji Vrh (Občina Črnomelj).

Prijeti so se izrekli za državljane: Bangladeša (22), Sirije (8), Pakistana (8), Palestine (7), Iraka (6), Sirije (3), Afganistana (1) in Tunizije (1).

Policijski postopki z ilegalnimi migranti še potekajo.

Pri Metliki ponoči ukradli kombi, nato filmska akcija

Danes, nekaj pred 4. uro, je oškodovanec policiste obvestil, da je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini (Občina Metlika) odtujil kombinirano vozilo. Policisti so nato vozilo v bližini Metlike tudi izsledili in voznika ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik policijskih znakov ni upošteval, s hitrostjo več kot 120 km/h je nadaljeval z vožnjo proti Gradacu.

V okolici Črnomlja so vozilo ustavili s pomočjo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil. Po ustavitvi je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, vendar so jih policisti  prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za 12 Alžircev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno meje. Več o tem zaenkrat ni znanega.

Na območju PU Koper so prijeli 37 ilegalnih migrantov, največ (22) na območju Ilirske Bistrice. Še 7 so jih prijeli na območju Kozine, 3 Kopra, 2 Postojna, 2 Sežana in 1 obmejne policije. Trije so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran. Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (15), Pakistana (9), Afganistana (5), Alžirije (2) in po 1 Tunizije, Malija, Albanije, Kosova, Poljske in Avstrije.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.