Vrnitev spidvej dirke za Zlati znak občine Krško

Foto: Sašo Ključarič / Photospeed.si

Na Stadionu Matije Gubca je minulo nedeljo po treh letih premora potekala spidvej dirka za Zlati znak Mestne občine Krško. V AMD Krško so 38. izvedbo dirke organizirali prvič po letu 2019. Dirka je gostila voznike iz najmočnejših evropskih lig, kar je bilo zagotovilo za visoko raven tekmovanja. Poleg domačih spidvejistov so bili na štartni listi tekmovalci iz 12 evropskih držav, skupno se je za Zlati znak borilo 18 dirkačev.

Zmago na dirki za Zlati znak je s 14. točkami slavil Italijan Nicolas Covatti pred Poljakom Jakubom Jamrogom. Domačin, voznik AMD Krško Nick Škorja, je s 13. točkami osvojil odlično 3. mesto.  Pokal Franca Babiča je v finalni 23. vožnji osvojil Poljak Jakub Jamrog pred rojakom Walaskom in Nickom Škorjo.

“Dirka, ki šteje tudi za Pokal Franca Babiča, ima dolgo zgodovino, saj se je prvič odvila leta 1982. Spidvej je v Krškem torej že več kot 40 let domač šport, šport, s katerim se poistovetijo generacije, sinonim za športno udejstvovanje na našem območju,” so zapisali na spletni strani MO Krško.

Naslednja dirka je na krškem stadionu na sporedu že čez manj kot dva tedna, ko nas obiščejo najboljši evropski mladinci v kategoriji 250 kubičnih motorjev. Prva izmed štirih dirk finalne serije evropskega prvenstva parov je na vrsti v soboto, 1. julija ob 19. uri, kjer bodo med drugim svoje veščine na motorju pokazali Sven Cerjak, Gregor Zorko in Tilen Bračko.

Foto: Sašo Ključarič / Photospeed.si