Voznik migrantov pobegnil v gozd, njegov avto trčil v policiste

Migranti po novem za nedovoljene prehode meje uporabljajo predvsem avtomobile, taksije in javni prevoz. Slika je simbolična.

Policisti enote za nadzor državne meje so včeraj zjutraj pri Bukošku v občini Brežice skušali ustaviti voznika enoprostorca, za katerega so sumili, da prevaža migrante. Ker se na njihove znake ni odzival, so zapeljali predenj in ga skušali ustaviti s počasno vožnjo. Tik preden bi se ustavil, je voznik skočil iz vozila in začel bežati v gozd, vozilo pa je trčilo v zadnji del policijskega vozila.

 

V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so pred tem na nezakonit način prestopili državno mejo. V postopek so jih prevzeli brežiški policisti.

Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije.

V zadnjih 24-tih urah so sicer na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 52-tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Bukošek, Podvinje, Dobova, Trnje, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem), prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije. Postopki z njimi še niso zaključeni, so sporočili z omenjene policijske uprave.

A. M.