Vojna med Tino Gaber in Urško Klakočar Zupančič? Kot vse kaže – totalna!

Že nekaj časa se govori, da premier Robert Golob in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič naj ne bi bila več v tako dobrih odnosih kot v času volitev in oblikovanju vlade. Razlog pa naj bi bila nova Golobova partnerka Tina Gaber.

Ugibanja, da naj bi bila Gabrova kriva za slabše odnose med Golobom in Klakočar Zupančičevo so postala še glasnejša po slavnostni seji državnega zbora, na predvečer dneva državnosti. Posnetki prenosa namreč kažejo, da so se seje udeležili predsedniki ustavnega sodišča, vrhovnega sodišča, državnega sveta in predsednica države, ne pa tudi predsednik vlade.

Slavnostna seja državnega zbora brez Roberta Goloba.

Kot so zapisali v Reporterju, naj bi Golob želel, da Gabrova na slavnostni seji sedi ob njem, a je Klakočar Zupančičeva to preprečila – menda tudi zato, ker Tina Gaber ni Golobova soproga. Za povrh ni praksa, da partnerji premierjev ali ministrov na sejah DZ, slavnostnih ali navadnih, sedijo ob njih.

“Očitno nekaj res drži. Vojna med Robertom Golobom in Tino Gaber ter Urško Klakočar Zupančič kot vse kaže – totalna,” je na Twitterju zapisal novinar Bojan Požar.

Bloger Mitja Kunstelj je na Twitterju celo zapisal, da menda Klakočar Zupančičeva po neuradnih podatkih ni želela, da bi bila Gabrova sploh prisotna v dvorani, kar pa Golob očitno ni dobro sprejel in se posledično seje tudi ni udeležil.

Nekdanja novinarka in dvakratna poslanka Janja Klasinc je na Facebooku zapisala: “Nikoli nobena soproga ali partnerka v državnem zboru ni sedela ob predsedniku kateregakoli organa. Dogodek ali sejo so spremljale z balkona.”

Spletno uredništvo