Vloma in predrzna vožnja za reševalnim vozilom

V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v prostore Kmetijske zadruge Sevnica v Šentjanžu. Policisti so ugotovili, da so neznanci odnesli več zavojev folije za baliranje sena in skupaj povzročili za nekaj več kot tisoč evrov škode.

V naselju Polje pri Tržišču, na območju sevniške policijske postaje, so neznanci ponoči vlomili v hišo, pregledali prostore in odnesli več sto evrov denarja. Ukradenemu denarju je treba dodati še škodo na vratih, skozi katero je bilo vlomljeno. Lastnik, ki je zjutraj ugotovil, da je bilo ponoči vlomljeno, je v času storitve spal.

Oglobili predrznega voznika

Krški policisti so včeraj v Krškem ustavili in oglobili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ker se je vozil za reševalnim vozilom na nujni vožnji. Reševalno vozilo z vključenimi modrimi lučmi in sireno je peljalo iz Sevnice proti Novemu mestu, med tem pa je tesno za njimi ves čas vozil 35-letni voznik, izkoriščal dejstvo, da so se drugi udeleženci na cesti umikali in dajali prednost reševalnemu vozilu ter tako vozil z enako hitrostjo in na način kot reševalno vozilo. S tem je kršil cestno prometne predpise. Zakon o pravilih cestnega prometa prepoveduje priključitev vozilu s prednostjo, vozilu za spremstvo ali vozilu v spremstvu ali jih prehiteti. Predpisano globo 80 evrov je plačal takoj.

C. R.