Vlaki in Rigonce, ki spet postajajo vstopna točka

Delo policistov PMP Dobova (Foto: PU Novo mesto)

V petek so policisti v Dobovi pri pregledu tovornega vlaka, ki je v Slovenijo prispel iz Srbije v dveh vagonih našli kar 25 ilegalnih migrantov, od tega 21 Iračanov in 4 Pakistance. Skriti med naloženimi hladilniki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

V preteklih dneh vikenda so policisti PU Novo mesto, kamor spada tudi Posavje, prijeli še 11 ilegalnih migrantov, med drugim tudi na območju Rigonc, sicer pa še v Šentjerneju, Metliki in Miličih (kraju ob Kolpi v Občini Črnomelj).

Enega od teh so včeraj popoldne prijeli v Jurki vasi pri Novem mestu, kjer naj bi migrant Alžirec na ukradenem kolesu z nožem zagrozil policistki, nato pa pobegnil in so ga iskali v koruznih poljih ter ga tudi našli.

S PU Novo mesto še poročajo, da so letos med kontrolami tovornih in potniških vlakov na vstopu v Slovenijo letos izsledili in prijeli 100 tujcev, ki so se skriti med tovorom v vagonih tovornih vlakov, na potniških vlakih ali na podvozjih vlakov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2018 so jih prijeli 41.

Policisti dnevno  opravljajo  mejno kontrolo na 12 mednarodnih potniških vlakih in izvajajo nadzor nad povprečno 20 tovornimi vlaki s po desetimi vagoni, so še dodali.

M. P.