Vladi kljub epidemiji in nagajanju opozicije uspelo ohraniti dober gospodarski položaj

Vladi Janeza Janše je kljub epidemiji in nenehnemu nagajanju opozicije uspelo ohraniti dober ekonomski položaj, boljši kot ga imajo v številnih drugih evropskih državah. Brezposelnost je nizka, Sloveniji pa mednarodni trgi zaupajo.

 

Brezposelnost je namreč po zadnjih podatkih padla pod 70.000 brezposelnih, kar je približno takšna številka kot leta 2008, ko je Slovenija, tudi takrat pod Janševo vlado, dosegla največji gospodarski razcvet po osamosvojitvi.

Zahtevana donosnost državnih obveznic Slovenije v evrskem območju na ravni Avstrije in Finske, pred na primer Portugalsko, Španijo in Italijo.

Tudi bruto domači proizvod je v tem letu kljub epidemiji močno porasel. Po zadnjih podatkih na letni ravni znaša 16,3 odstotka, kar je glede na okoliščine po mnenju analitikov zelo dober rezultat.

Če lahko torej kdo trenutni vladi vladi kaj očita, to zagotovo niso gospodarski kazalci, ki so v razmerah, v kakšnih smo, zelo dobri. Ekonomski ukrepi, ki jih je sprejela v času epidemije, so tako, kot kaže, delovali.

M. P.