Vlada potrdila rekorden nakup orožja, Levica pokazala svoj dvoličen obraz

FOTO: STA

Vlada je sprejela odločitev, da bo za vojsko v teh težkih časih, ko ni dovolj denarja za zdravstvo, socialo, dolgotrajno oskrbo, sprejela sklep, da bo za nakupe vojaške opreme v prihodnjih štirih letih namenila več kot milijardo evrov. “Skoraj vse države članice Nata, kmalu nas bo 32, vojski namenjajo več od nas. Tudi tiste, ki imajo nižji BDP od nas. Če izgubimo mir in varnost, potem je vse drugo zaman” je včeraj v oddaji 24UR ZVEČER dejal obrambni minister Marjan Šarec.

 

“Orožarski načrti nekdanjega ministra Tonina izpadejo sramežljivo skromni in neambiciozni. Namesto Toninovih 53 vozil za 412 milijonov evrov se sedaj načrtuje nakup 106 vozil za 695 milijonov evrov,” so zapisali v Levici, ki, čeprav je glasovala proti sprejetju, ostaja v vladi, s čimer prevzemajo odgovornost za rekorden nakup orožja.

Levica, koalicijska partnerka Golobove vlade, je svojo predvolilno kampanjo gradila na izrazito negativnem stališču do oboroževanja. “Denar, ki ga je prejšnja Janševa vlada namenila za nakup orožja, so označili za stran vržen denar, saj bi ga lahko dali za socialo in delavce. Očitno so zdaj nanje pozabili, je spomnil voditelj Uroš Slak, ki je dodal, da se minister politične odgovornosti za delovanje reši le z odstopom. A Levica ostaja koalicijska partnerka, prav tako na svoji položajih ostajajo njeni ministri. O njihovi načelnosti presodite sami.