Vlada draži tehnične preglede, za kar 120 odstotkov tudi izdajo vozniških dovoljenj

Ker je vlada kmalu po nastopu mandata sindikate javnega sektorja utišala tako, da je močno popustila pri njihovih zahtevah in dopustila precejšnje zvišanje plač v javnem sektorju, zdaj sledijo podražitve, s katerimi bo skušala večji del denarja povrniti nazaj. Plačali pa bomo seveda davkoplačevalci.

Potem, ko so se že podražili vrtci, oskrba v domovih za ostarele, parkirnine in mestne vožnje, se zdaj dražijo še tehnični pregledi in izdaja nekaterih uradnih listin.

Tehnične preglede je vlada Marjana Šarca s 1. marcem zvišala v povprečju za tri odstotke oz. za nekaj več kot evro. Za tehnični pregled osebnega oziroma tovornega vozilo z maso do 2,5 tone, ki je do zdaj stal 33,97 evra, po treba tako po novem odšteti 34,99 evra. Tehnični pregled za tovorno vozilo z maso nad 2,5 tone je do zdaj stal 42,80 evra, s 1. marcem pa bo stal 44,08 evra.

Cene za izdajo nekaterih uradnih listin, na primer vozniškega dovoljenja, pa so se dvignile že zdaj – izdaja vozniškega dovoljenja konkretno kar za 120 odstotkov. Če je bilo treba do zdaj za izdajo vozniškega dovoljenja plačati 3,27 evra, bo treba namreč po novem 7,23 evra.

M. P.