(VIDEO) Podmladek SDS napadli na Paradi ponosa

“Njihova agresija je bila tako huda, da smo se morali zateči k pomoči policije. Pred borci za mir in ljubezen nas je tako moralo braniti 10 policistov.”

V soboto je v Ljubljani potekala Parada ponosa, katere cilj naj bi bil spodbujanje strpnosti, enakopravnosti in sprejemanje različnosti med ljudmi. Udeležili so se je tudi nekateri člani Slovenske demokratske mladine. “Na miren način smo s transparentom ob cesti izrazili svoje mnenje ter opozorili na osnovno biološko dejstvo,” so zapisali v SDM. Na transparentu je bil viden napis “Obstajata samo dva spola”, a čeprav bi Parada ponosa morala biti prostor za izražanje različnih mnenj, brez agresije in nestrpnosti ni šlo.

“Borci za sprejemanje in enakopravnost so na paradi postali agresivni do drugače mislečih in v nas metali steklene flaše, nas polivali s pijačo, nam grozili – celo poimensko, saj očitno dobro poznajo vidnejše člane SDM. Njihova agresija je bila tako huda, da smo se morali zateči k pomoči policije. Pred borci za mir in ljubezen nas je tako moralo braniti 10 policistov,” so opisali dogajanje v podmladku SDS.

V SDM so prepričani, da bi “sprejemanje in strpnost morala veljati za vse, ne samo za tiste, ki se identificirajo kot člani LGBT skupnosti. Ravnanje udeležencev Parade ponosa, ki so agresivno napadali člane SDM, je nesprejemljivo in izraža nestrpnost do različnih stališč”.

Video: SDM