(VIDEO) Na dolenjski avtocesti pogorel avtobus iz BiH

Kot poroča 24ur.com, je avtobus, ki je peljal 55 potnikov iz Sarajeva proti Münchnu, zagorel na dolenjski avtocesti, nedaleč od Novega mesta. Vzrok požara je bila napaka na motorju. Poškodovanih ni bilo, saj so vsi potniki pravočasno zapustili vozilo.

Na PU Novo mesto so za 24ur.com pojasnili, da je do požara na vozilu prišlo na avtocesti v bližini Zagrada pri Otočcu. Avtobus bosanskih registrskih oznak so namreč zajeli plameni, ki so bili posledica napake na motorju, zato je tuja krivda izključena. Vozilo, iz katerega je pravočasno izstopilo vseh 55 potnikov, se je vnelo nekaj minut za polnočjo.

Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki se je iz motornega dela razširil na ves avtobus, nudili pomoč vlečni službi pri odstranitvi uničenega avtobusa in očistili cestišče. Dežurna služba DARS pa je poskrbela za urejanje prometa na avtocesti, odstranitev poškodovanega avtobusa in odvoz potnikov, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Po poročanju uprave pa je ob 4.42 na avtocestnem počivališču Starine v smeri proti Novem mestu isti avtobus, potem ko ga je vlečna služba odpeljala s kraja dogodka, ponovno zagorel. Tudi tokrat so požar pogasili gasilci GRC Novo mesto.

Po poročanju Radiosarajevo.ba je avtobus v celoti pogorel.

Vir: 24ur.com