Videm pri Krškem: Ponoči nad bankomat

Storilci so za seboj pustili pravo razdejanje, tarča naj bi bil bankomat banke Addiko Bank v nakupovalnem središču Spar v Vidmu pri Krškem.

Ponoči, pred 2. uro, je stanovalce večstanovanjskih objektov ob Cesti 4. julija in Cankarjeve ulice na Vidmu pri Krškem zbudil močan pok. Po navedbah tamkajšnjih prebivalcev se je osebni avtomobil znamke Volkswagen Touran z vso močjo zaletel v steklene vhodne površine Sparovega nakupovalnega središča, v delu, kjer je bankomat.

Voznik vozila naj bi nato počakal v avtomobilu, rop naj bi izvedla dva storilca, ki naj bi v vozilo odnesla škatle ali kasete. Na kraj dogodka je kmalu pripeljal varnostnik, za njim pa je v 15 do 20 minutah prispela še policija. Stanovalci navajajo, da je bil pok močan in predvidevajo, da so storilci uporabili tudi eksplozivno telo, saj je dele konstrukcije objekta razmetalo daleč naokrog.

Po opravljenem delu so se storilci odpeljali v smeri Brežic. Območje nadzoruje policija, Sparovo trgovsko središče pa je za stranke trenutno zaprto.

Poročilo policije

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so neznanci poškodovali bankomat, nameščen na zunanji steni prodajalne. Po prvih ugotovitvah kriminalistov z ogleda kraja kaznivega dejanja naj bi storilci na do sedaj še neugotovljen način povzročili eksplozijo na bankomatu in se po eksploziji z vozilom zaleteli v vrata prodajalne.

Osumljenci so odtujili denar in pobegnili z osebnim avtomobilom. Nadaljuje  se intenzivna kriminalistična preiskava in druge aktivnosti za izsleditev osumljencev.

C. R.