Večina proti dodatnim ministrstvom in zamiku zakona o dolgotrajni oskrbi

Večina vprašanih, ki napoveduje odhod na trojni referendum v nedeljo, nasprotuje noveli zakona o vladi, ki povečuje število ministrstev, in noveli zakona o dolgotrajni oskrbi ter napoveduje, da bo glasovala proti, je pokazala javnomnenjska anketa, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal.

 

Na vprašanje, ali se bodo udeležili glasovanja o noveli zakona o vladi, jih je 50,7 odstotka odgovorilo, da se ga bodo udeležili in da bodo glasovali proti. 24,4 odstotka vprašanih se bo glasovanja udeležilo, a bodo glasovali za. 24,9 odstotka jih je napovedalo, da se glasovanja o omenjeni noveli ne bodo udeležili.

Da se bodo udeležili glasovanja o noveli zakona o dolgotrajni oskrbi in da bodo glasovali proti, napoveduje 40,3 odstotka vprašanih. Udeležbo na glasovanju in glasovanje za pa napoveduje 29,7 odstotka vprašanih. 30,1 odstotka vprašanih se glasovanja o omenjeni noveli ne bo udeležilo.

Anketirani so odgovarjali tudi vprašanje, ali se bodo udeležili glasovanja o noveli zakona o RTV Slovenija, jih je 31,8 odstotka odgovorilo, da se ga bodo udeležili in da bodo glasovali proti. 40,7 odstotka vprašanih se bo glasovanja udeležil in bodo glasovali za. 27,5 odstotka jih je napovedalo, da se glasovanja o noveli zakona o RTV Slovenija ne bodo udeležili. Izvajalci ankete sicer ugotavljajo, da je pri tem vprašanju razlika relativno majhna, zato bo odločala volilna udeležba.

Javnomnenjsko anketo je Parsifal izvedel med 21. do 23. novembrom, vanjo pa je bilo vključenih 748 anketirancev.

A. M.