Včerajšnje popoldne v Brežicah zaznamovali pijani vozniki

Včerajšnje popoldne v Brežicah so zaznamovali pijani vozniki.

 

Nekaj po 15. uri so zaradi nezanesljive vožnje ustavili kolesarja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,41 miligramov alkohola, zato so mu izdali plačilni nalog v višini 600 evrov.

Okoli 18. ure so zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,22 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vozniško dovoljenje so odvzeli tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga okoli 19. ure ustavili na Gorenjih Skopicah. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligram alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitve obeh voznikov določa globo v višini 1200 evrov, kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Vozniki pod vplivom alkohola so v lanskem letu na območju Policijske uprave Novo mesto povzročili 155 prometnih nesreč, kar je skoraj za četrtino več kot v letu 2020. V teh nesrečah sta dve osebi izgubili življenje, 16 jih je utrpelo hude poškodbe.

A. M.