Včerajšnje neurje v Sevnici povzročilo precej težav

(vir: PGD Sevnica)

Neurje, ki se je včeraj razbesnelo nad Slovenijo, je v nekaterih krajih povzročilo precej težav in škode. V Posavju je bila najbolj na udaru Sevnica,kjer se je sprožilo več plazov, meteorna voda pa je zalila nekatere kleti.

Že v soboto se je v neurju v naselju Čanje sprožil zemeljski plaz, ki je zaradi včerajšnjih obilnih padavin začel ogrožati stanovanjsko hišo. Na pomoč so priskočili gasilci Poklicnega gasilskega društva Sevnica, ki so kraj zavarovali, plaz, velik okoli 10 krat 15 metrov, pa prekrili s plastično folijo in tako preprečili njegovo nadaljnje plazenje.

Nov, tokrat manjši zemeljski plaz se je včeraj ob 14.30 sprožil na relaciji Podgorje ob Sevnični – Zabukovje nad Sevnico in oviral promet. Po podatkih centra za obveščanje je na dveh mestih odtrgal del bankine. Dežurni pri Komunalnem podjetju Sevnica so nanose kamenja in zemljine delno odstranili in do sanacije cestišča postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Sevniški prostovoljni gasilci so morali posredovati tudi v naselju Dolnje Brezovo, kjer je potok poplavil stanovanjsko hišo. Iz kletnih prostorov so izčrpali vodo, oprali dvorišče in očistili cestišče.

(vir: PGD Sevnica)

M. P.