Včerajšnja 12 cm debela toča v Gorenji Lepi vasi izenačuje rekord iz Črnomlja!

Tako velike toče Krčani ne pomnijo!

Včeraj okoli 15. ure je vreme pokazalo zobe v celotnem Posavju, najhuje pa je bilo v Krškem, kjer take toče, kot so ji bili priča včeraj, ne pomnijo.

Po besedah krškega župana Janeza Kerina so škodo zaznali na strehah hiš, avtomobilih, oknih, drevesih in pridelku. “Trenutno čistimo razdejanje, pokrivamo strehe in delamo vse drugo, da zaščitimo premoženje občanov,” je včeraj dejal za STA. Največ škode je po njegovih besedah v naseljih Gora, Cesta, Dunaj, Trška Gora, Sotelsko, Sremič, Videm in v starem delu mestnega jedra Krškega.

Kot so sporočili iz MO Krško je v včerajšnji intervenciji sodelovalo 60 gasilcev iz desetih gasilskih enot, dodatni dve enoti sta bili zaradi obsega neurja dodatno vpoklicani. Pristojne službe na terenu so čistile veje in listje s cestišč, ki je ponekod oviralo promet.

Za nesebično pomoč se zahvaljujejo gasilcem Poklicne gasilske enote Krško, prostovoljnim gasilcem, vzdrževalcem cestne infrastrukture in Gasilski zvezi Brežice za pomoč z gasilsko lestvijo. Zahvaljujejo se tudi občanom za potrpežljivost in pomoč.

Izenačen rekord najdebelejše toče v Sloveniji

Po popoldanski toči so ulice v mestnem jedru Krškega izgledale kot iz apokalipse. Vozila na parkirišču pred upravno enoto so bila zmaličena, ulice pa pobeljene od debele toče.

Naj bi pa bila včeraj v Gorenji Lepi vasi, blizu Krškega izmerjena toča debela kar 12 cm, kar naj bi potrdil že Evropski laboratorij za hude nevihte. S tem je bil izenačen rekord do sedaj najdebelejše toče iz Črnomlja leta 2018.

Posnetek zaslona, Twitter