Varuh Svetina obiskal občino Sevnica

V ponedeljek, 2. oktobra 2023, je sevniško občino obiskal Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina. V občinski stavbi je otvoril Varhov kotiček – stojalo, opremljeno s koristnimi informacijami o delu Varuha in njegovih pristojnostih in obrazcem za vložitev pobude.

Ob odprtju Varuhovega kotička je Peter Svetina poudaril, da je namen kotička seznanitev z delom in pristojnostmi varuha človekovih pravic s pomočjo zgibank in brošur. Vse informacije o delu Varuha so sicer dostopne na spletni strani www.varuh-rs.si, od danes naprej pa tudi na občinski spletni strani Občine Sevnica. S pomočjo Varuhovega kotička, ki je umeščen v pritličje občinske stavbe, lahko občani sedaj dostopajo do teh pomembnih informacij tudi na analogen način.

Z leve proti desni: načelnik UE Sevnica Franc Judež, Varuh Svetina, direktorica občinske uprave Jerica Lipec, župan Srečko Ocvirk

Še pred odprtjem Varuhovega kotička je Petra Svetino na pogovor sprejel župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Govorila sta o različnih temah varovanja pravic posameznika. Gre za pomembno temo, kljub temu, da Občina Sevnica tudi uradno s priznanjem Najbolj varna občina na tem področju dosega visok nivo. Govorila sta tudi o integracijski politiki na državni ravni ter skupni in usklajeni strategiji za primerno in spoštljivo vključevanje tujcev, ki v lokalnem prostoru iščejo delo in boljše priložnosti za življenje.

Srečanje sta Varuh Peter Svetina in župan Srečko Ocvirk sklenila ob strinjanju, da sta varovanje človekovih pravic in medsebojno spoštovanje izjemno pomembni vrednoti.

Varuhov kotiček

Vir: Občina Sevnica