V župansko tekmo v Krškem tudi mestni svetnik Jože Olovec

Jože Olovec (levo) na seji mestnega odbora SDS Krško.

V župansko tekmo v Mestni občini Krško se podaja tudi mestni svetnik Jože Olovec. Mestni odbor SDS Krško ga je namreč včeraj potrdil kot svojega kandidata za župana.

Gre sicer za enega bolj dejavnih in vidnih mestnih svetnikov v Krškem in predsednika krajevne skupnostni Leskovec pri Krškem.

“Občino želimo približati ljudem in jo narediti bolj prijazno občanom. Živimo v izredno močni in bogati občini, naš proračun se lahko skoraj primerja z Mestno občino Novo mesto, prepričan sem, da lahko s proračunom Mestne občine Krško naredimo veliko več,” je ob potrditvi na seji mestnega odbora SDS Krško dejal Olovec.

Svoj program namerava podrobneje predstaviti v prihodnjih dneh.

Poleg kandidature za župana je mestni odbor SDS Krško sinoči potrdil listo kandidatov za občinske svetnike. Olovec, ki vodi odbor, je ob tem dejal, da gre mestni odbor na letošnje lokalne volitve z močnejšo ekipo kandidatov za občinske svetnike kot kadarkoli prej, “zato lahko letos upravičeno pričakujemo vsaj 6 ali 7 svetnikov iz naših vrst”. “Le na takšen način lahko tvorimo lokalno politiko in ne le podajamo predloge,” je dejal. Zaključil je, da je rezultat državnozborskih volitev odlična popotnica za prihajajoče lokalne volitve.

A. M.