V Zidanem Mostu dvig transformatorja, predvidene manjše zamude vlakov

Zidani Most (vir: SŽ)

Na železniški postaji v Zidanem Mostu bo danes potekal dvig transformatorja, v tem času bo na postaji zmanjšana propustnost vlakov. V času izvajanja del se v potniškem prometu predvidevajo 10- do 15-minutne zamude.

Predvidoma bodo dvignili 380 ton težak transformator, ki se je prevrnil v začetku januarja.

Vozni red potniških vlakov bo prilagojen delu na železniški infrastrukturi. V času izvajanja del bo za posamezne vlake organiziran nadomestni avtobusni prevoz in izvajanje prevoza z dizel garniturami oziroma lokomotivami.

Priprave na dvig so potekale več dni. V četrtek so najprej stekla dela za odstranitev 20-kilovoltnega daljnovoda, včeraj pa še pripravljalna dela za dvig transformatorja. V ospredju je bilo odstranjevanje žic daljnovoda preko reke Save in nadaljevanje sestavljanja velikega dvigala.

Jutri, v nedeljo, 5. 2. 2023, v primeru ponovne namestitve daljnovoda, se bodo dela izvajala v času med vožnjami potniških vlakov in organizacijo prevoza vlakov z dizelskimi garniturami.

Spomnimo. Na železniški progi v Zidanem Mostu se je v noči na 7. januar na tovorni vagon prevrnila transformatorska postaja. Ob tem se je huje poškodoval državljan Češke. Škoda je nastala na vozni mreži, signalno-varnostnih napravah in ograji. Tovor je bil zavarovan.

M. P.