V velikonočnem času prijeli kar 117 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: Twitter)

Na območju Policijske uprave Novo mesto so v preteklih velikončnih praznikih prijeli 71 ilegalnih migrantov, na Kočevsko-ribniškem 6, v Bistrici ob Sotli 3 in 37 na območju PU Koper.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so od petka do danes zjutraj, med 19. in 23. aprilom, izsledili in prijeli 71 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Izsledili in prijeli so jih v krajih: Dobova, Vinji Vrh, Dolenja Pirošica, Boršt in Cerklje ob Krki (občina Brežice), Tribuče, Dolenjci, Griblje, Črnomelj, Sinji Vrh, Drašiči, Metlika, Rosalnice, Želebej in Božakovo (v Beli krajini) ter Novo mesto, kjer so včeraj ustavili tudi osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Voznik, 37-letni Egipčan, ima urejen status v Veliki Britaniji, v avtomobilu pa je prevažal 4 Egipčane.

Med prijetimi so bili Maročani (25), Alžirci (20), Bangladešci (11), Turki (4), Libijci (3), Egipčani (4) in po en Palestinec, Kubanec, Nigerijec in Iračan. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot še ni znana.

S PU Ljubljana so sporočili, da so v soboto v vasi Draga (Loški Potok) prijeli 3 Turke, včeraj pa so na območju Policijske postaje Ribnice (Grič in Lepovče) prijeli še 3 tujce, (Maročana in dva Sudanca).

S PU Celje pa poročajo, da so v soboto zjutraj v Bistrici ob Sotli izsledili 3 državljane Kosova, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Vse tri so po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Koper pa so od petka do danes zjutraj obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, od tega 32 na območju Ilirske Bistrice. Pri tem jih je 12 zaprosilo za azil.

M. P.