V Velikih Malencah bodo gradili nov dom krajanov

Podpis pogodbe

V prostorih obstoječega, več kot 50 let starega doma krajanov v Velikih Malencah, so v četrtek podpisali pogodbo za gradnjo novega doma, ki ga bo gradilo podjetje SL-inženiring Boršt. Po besedah brežiškega župana Ivana Molana bo gradnja novega objekta velik prispevek manjši podeželski krajevni skupnosti, saj bo ta dobila ustrezen prostor za druženje.

Vrednost investicije, ki obsega rušenje obstoječega objekta in gradnjo novega doma, znaša dobrih 457.000 evrov, sredstva za naložbo, ki naj bi bila končana jeseni 2022, pa bo zagotovila brežiška občina.

Pred več kot 50 leti zgrajeni dom krajanov je namreč dotrajan, v poplavah leta 1990 in 2010 je bil tudi poplavljen, zato je občina prisluhnila željam krajanov za izgradnjo novega doma. Kot je dejal predsednik sveta KS Velike Malence Robert Veličevič, si krajani želijo primernih prostorov za druženja in prireditve, še posebej za otroke. Nov dom bo imel dve etaži, pritličje in mansardo, zasnovan je kot energijsko varčen, zanj pa je predvideno talno ogrevanje s toplotno črpalko zrak – voda.

Krajevna skupnost Velike Malence sicer sodi med manjše krajevne skupnosti v brežiški občini, šteje 312 prebivalcev oz. v njej prebiva dober odstotek vseh občanov.


Foto: Občina Brežice

M. P.