V Tončkovem domu na Lisci zaključujejo z obnovo notranjosti

Tončkov dom na Lisci.

V Tončkovem domu na Lisci zaključujejo z obnovo nastanitvenih kapacitet v pritličju in mansardi. Naslednji korak bo zagotovitev in montaža opreme v tem delu doma, za kar je bila med Občino Sevnica in podjetjem Lesing podpisana pogodba v vrednosti dobrih 70.000 evrov.

Z umestitvijo opreme v obeh nadstropjih – gre za 15 sob s skupno 50 ležišči in sanitarijami – bo v celoti obnovljen še nastanitveni del doma, kot zaključek vseh doslej izvedenih notranjih preureditev v pritličju in kletnih prostorih.

“Podjetje Lesing je s ponosom in zadovoljstvom podpisalo pogodbo za opremo Tončkovega doma na Lisci. Seveda se obvezujemo, da bomo pravočasno in kvalitetno opremili ta prekrasen objekt s tem prečudovitim razgledom. Upam, da bo v juliju objekt lepo zaživel,” je ob tem povedal direktor podjetja Lesing Andraž Hribar.

“Podpis pogodbe je zadnji podpis za opremljanje in preurejanje notranjosti Tončkovega doma. Z namestitvijo opreme se zaključujejo preurejanje notranjosti. Želja je tudi, da dodatno uredimo zunanjost, energetsko saniramo objekt in uredimo okolico. Počakali bomo na druga razvojna sredstva,” pa je ob podpisu pogodbe dejal sevniški župan Srečko Ocvirk.

M. P.