V Termah Paradiso bodo še letos odprli manjši glamping resort z odtisom tradicije čebelarstva

Skica glamuroznega čebelnjaka (Skica: Termo Paradiso)

Glamping je, gledano v svetovnem merilu, še vedno v porastu. Temu trendu sledijo tudi v Termah Paradiso, saj bodo še letos odprli manjši glamping resort z odtisom tradicije čebelarstva. Obenem bo to tudi prvi glamping v Posavju.

Gre za čisto novo zgodbo, za luksuzno namestitev v glamuroznih čebelnjakih v Termah Paradiso z bogato in lokalno obarvano dodatno vsebino. Honey paradise glamping resort, kot so ga poimenovali, se bo od vseh ostalih glamping nastanitev v Sloveniji razlikoval po tem, ker bo ponujal apiturizem, ki pri nas še ni razširjen. Kot so sporočili iz Termo Paradiso si štejejo v čast, da se odpira prav letos, ko prvič obeležujemo svetovni dan čebel.

Apiturizem v Sloveniji je transformacija bogate slovenske apikulture v edinstveno potovalno izkušnjo. Prispeva k višji kakovosti življenja, ljudi izobražujejo in v njih razvija visoko stopnjo spoštovanja in odgovornosti do naravnega, kulturnega in družbenega okolja.

Ta eko vasica treh čebelnjakov, bo primerna za bivanje 365 dni v letu. Idealna bo za romantike, družine, čebelarje, kot tudi za avanturiste. Sama zasnova in notranjost bo ponazarjala slovensko čebelarsko dediščino in kulturo. Čebelnjaki bodo opremljeni s kuhinjo in jedilnico, dnevnim prostorom, kopalnico, dvema spalnicama in prostorno teraso z zasebno kadjo. Sama ponudba pa bo, poleg bivanja, vključevala tudi: slovenski zajtrk v piknik košarici, ostalo ponudbo Term izlete po bližnji okolici.

K. J.