V sredo, 1. 2., v Ljubljani vseslovenski protest upokojencev

Fotografija je simbolična. (Protestni shod z dne 10. oktober 2019.)

Vlada je pred novim letom preprečila izredno uskladitev pokojnin, hkrati upokojence vse bolj stiskajo podražitve, kar je med drugim izzvalo vseslovenski protest upokojenk in upokojencev. Ta bo potekal v sredo, 1. 2., ob 15. uri, na Trgu republike v Ljubljani.

 

Organizatorji, med drugim nekdanji tržiški župan Pavle Rupar, pravijo, da gre za protest za “revne ljudi, ki prosijo, upokojence, ki zmrzujejo, sam jim pa ne moreš pomagat”. Med drugim bodo zahtevali višje pokojnine.

Kot pravi Rupar, je njihov namen iskren. “Za mano (žal) ni Janeza Janše, ne Milana Kučana, ne dr. Goloba in ne Mojce Škrinjar. V to sem zaplezal sam, prišli ste ljudje, ki mi pomagate! In smo naredili Civilno iniciativo Glas upokojencev! Za mano je velikanska množica upokojenk in upokojencev, nikogar nisem vprašal, ali je volil Svobodo ali SDS ali kogarkoli, ker mi politika dol visi … Za mano stojite ljudje, ki se prebijate skozi življenje, ki ste delali in gradili to državo, ljudje, ki se vam zdi zamalo, da vas oblast in vlade tako trpinčijo,” je zapisal.

A. M.