V sredinem maratonu izdali 92 plačilnih nalogov

Foto: PU NM

V sredinem maratonu nadzora hitrosti so policisti Policijske uprave Novo mesto na našem območju izvajali meritve hitrosti na več kot sto različnih točkah in sicer tam, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč ali so bile ugotovljene kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo.

Veliko voznikov je hitrost vožnje prilagodilo omejitvam, so pa policisti kljub temu ugotovili 149 prekoračitev hitrosti in kar 90% kršitev je bilo ugotovljenih v naseljih. Zaradi kršitev so izrekli 48 opozoril, izdali 92 plačilnih nalogov in devetim tujcem izrekli mandatne kazni.

V letu 2017 na cestah umrlo 11 ljudi

V lanskem letu je na naših cestah v enajstih prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi, devet nesreč s smrtnim izidom pa je bilo povezanih z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljev nesreč. Med umrlimi udeleženci je bilo šest motoristov (trije vozniki motornih koles in trije vozniki mopedov).

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram v prometu. Motoristi in kolesarji naj poskrbijo za svojo vidnost, upoštevajo naj, da je na posameznik odsekih na cestah še vedno pesek. Ob spremembi smeri ali prehitevanju se naj prepričajo, da so jih drugi vozniki opazili in to lahko storijo varno.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

N. N.