V sosedstvu panika, podpredsednico slovenske vlade skrbi frizura

(vir: epa)

Medtem, ko v sosednjih državah vodilni trepetajo za življenja svojih državljanov, slovensko podpredsednico vlade in predsednico SAB skrbi njena stilska podoba.

Očitno se pripravlja na stilsko preobrazbo, čeprav ji tudi to ne more več pomagati.

V sosednji državi število okuženih s koronavirusom narašča iz ure v uro. Italija postaja največje žarišče v Evropi. Izolirali so že 11 mest, kjer je okoli 50 tisoč prebivalcev, ki mest ne smejo zapuščati brez dovoljenj, v mesta tudi nihče ne more vstopiti brez dovoljenja.

Okuženih je že 135, še včeraj dopoldne jih je bilo 20. Dve osebi sta umrli. Posebno stanje je tudi v sosednji Hrvaški, kjer je hrvaška vlada že izdala posebno zgibanko, pojasnila in navodila za svoje državljane. Na Reki sta vsaj dve osebi izolirani, obstaja namreč sum, da sta okuženi s koronavirusom.

V Sloveniji pa je vlada na dopustu, ali kot navajajo nekateri: “na ležalnikih”. Odziva ni nobenega.

No, ja. Alenko Bratušek skrbi njena podoba, očitno se pripravlja na stilsko preobrazbo.

Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo in podpredsednica slovenske vlade (oboje v odhajanju), je na Instagramu sledilce vprašala: “Kaj pravite? Bi bilo dobro naredit malo spremembe?” Očitno je, da se Bratuškova ukvarja zgolj sama s seboj. Odzivi pa kažejo, da nekega navdušenja pod to objavo ni dosegla.

M. P.