V soboto srednjeveški dan na gradu Rajhenburg

Kulturni dom Krško že tradicionalno pripravlja tematski dogodek Srednjeveški dan za vse generacije, ki s prepletom najrazličnejših delavnic in večernega kulturnega programa vabi k odkrivanju srednjeveške kulture in zgodovine.

Dogodek bo potekal to soboto, 19. avgusta 2023, med 15. in 21. uro na gradu Rajhenburg. Organizatorji obljubljajo bogat program. V predgradju bodo potekale predstavitve življenja v potujočem taboru, namiznih družabnih iger, potujoče kovačije in oblačilne kulture. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v metanju sekir in nožev ter lokostrelstvu ali se podali na iskanje zaklada. V atriju pripravljajo različne delavnice, od izdelave ščitov in čelad, cirkuških delavnic do zračnih delavnic na svili. Otroci bodo lahko izdelali tudi rahjenburški novec ali model gradu. V večernem programu boste v družbi grajske gospode spremljali srednjeveške plese, prikaz mečevanja, ples na svili in ognjeno predstavo.

Parkirati bo, upoštevajoč navodila redarstva, mogoče v širši okolici gradu Rajhenburg ali na železniški postaji Brestanica. Na dogodek se je možno pripeljati tudi z vlakom. Izstopna postaja je Brestanica, do gradu Rajhenburg pa je prijeten krajši sprehod.

Vstop je prost.

PROGRAM

Vir: MO Krško