V Sevnici tudi letos okrašene najbolj obiskane točke v mestu

V Sevnici so praznično razsvetljavo prižgali v sklopu dogodka Čarobni obisk gradu, ki ga vsako leto za najmlajše na sevniškem gradu organizira Vrtec Ciciban Sevnica.

Tradicionalni dogodek je bil namenjen najmlajšim. Tem vzgojiteljice vrtca z različnimi aktivnostmi vsako leto na gradu pričarajo čarobni praznični čas.

V uvodnem delu sta otroke in starše pozdravila ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Tanja Sorčan in župan Srečko Ocvirk. Oba sta otrokom zaželela veselje in poudarila resnični pomen luči, ki izžarevajo iz nas samih. Sledili so gledališka predstava v izvedbi Gledališke skupine Vrtca Ciciban Sevnica, ustvarjalne delavnice in prihod skrivnostnega gosta v Grajski kapeli. Čarobnost gradu so pričarale številne lanterne, ki so jih še pred prihodom otrok pripravile vzgojiteljice.

Občina Sevnica sicer skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica vsako let poskrbi za okrasitev najbolj obiskanih točk v mestu. Tako je tudi v letošnjem letu praznično okrašen Grad Sevnica, območje Kmečke tržnice in ploščad pri spomeniku NOB. Okrašena so krožišča in stebri javne razsvetljave.

Praznična okrasitev se prižiga in ugaša skupaj z javno razsvetljavo.

A. M.