V Sevnici si lahko obetajo še hitrejšo prvo pomoč

S podpisa Dogovora o vzpostavitvi službe t. i. prvih posredovalcev za izvajanje postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja.

Zdravstveni dom Sevnica, sevniška občina in Gasilska zveza Sevnica so podpisali dogovor o vzpostavitvi službe t. i. prvih posredovalcev za izvajanje postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja. Njihova naloga bo čim prej priti do tistega, ki potrebuje pomoč, in mu pomagati, dokler ne pride zdravnik oziroma nujna medicinska pomoč.

Dogovor je bil podpisan potem, ko so prvi posredovalci prostovoljci v sevniškem zdravstvenem domu opravili usposabljanje iz temeljnih postopkov oživljanja.

Zdravstveni dom Sevnica

Njihova naloga bo, da se pozivu na pomoč odzovejo najhitreje oz. da čim prej, kot je možno, prispejo na kraj dogodka in skladno s svojim znanjem ter ob telefonskih navodilih zdravnika nudijo pomoč do prihoda službe nujne medicinske pomoči.

Aktivacijo prvega posredovalca prek pozivnika in prejetega klica sproži brežiški regijski center za obveščanje po klicu na številko 112, sistem obveščanja, prostore in organizacijo dela prvih posredovalcev pa je zagotovila Gasilska zveza Sevnica.

M. P.