V Sevnici pred občinskim praznikom številne prireditve

Sevnica (vir: kraji.eu)

V Občini Sevnica pred občinskim praznikom, ki ga obeležujejo 12. novembra, pripravljajo vrsto prireditev. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo sicer v petek v Športnem domu Sevnica, na kateri bo slavnostni govornik minister za javno upravo Rudi Medved.

V Sevnici so s prireditvami pred letošnjim občinskim praznikom začeli že 2. novembra, nadaljujejo pa jih danes in prihodnje dni vse do petka. Med drugim danes ob 8. uri začenjajo s pohodom po Sevniški planinski poti – poti Lojza Motoreta s Planine na Lisco in dopoldansko novinarsko konferenco sevniškega župana.

Jutri, v sredo, bo v Športnem domu Sevnica potekal dobrodelni koncert z naslovom Občani Sevnice, stopimo skupaj, ki ga pripravlja območno združenje Rdečega križa Sevnica. V četrtek bo sevniški knjižnici potekal literarni večer z naslovom Večerne zarje, ki ga pripravlja Društvo upokojencev Sevnica.

V petek ob 17. uri pa, kot rečeno, sledi osrednja slovesnost ob občinskem prazniku, na kateri bodo med drugim podelili priznanja Občine Sevnica za leto 2019. Grb Občine Sevnica bo prejela Lekarna Sevnica, Zlato plaketo Knjižnica Sevnica in Ciril Udovč, prejemniki Srebrne plakete pa bodo podjetje Chemcolor, Društvo vinogradnikov Studenec in Franc Mrgole. Predvajan bo tudi dokumentarni film o življenju in delu minulega leta.

M. P.