V Sevnici možno plačevanje parkirnin tudi z aplikacijo EasyPark

Občina Sevnica je v želji, da poenostavi plačevanje parkirnin, pristopila k vzpostavitvi sistema mobilnega plačevanja parkirnin. Tako je občankam na voljo plačevanje parkirnin z aplikacijo EasyPark.

 

Aplikacijo je možno uporabiti za plačilo parkirnine na parkiriščih, kjer je po koriščeni prvi brezplačni uri parkiranja potrebno plačilo vsake naslednje parkirne ure. To sta parkirišči pred in za stavbo HTC, parkirišče na Prešernovi ulici (za trgovino Tuš Sevnica) in parkirišče med trgovino Izidor in banko v novem delu mesta Sevnica.

Nova ureditev parkiranja v Sevnici, ki predvideva plačilo parkiranja tudi za prvo uro na vseh modrih conah, bo stopila v veljavo po postavitvi dodatnih parkomatov oziroma ko bodo izpolnjeni vsi pogoji za plačevanje parkirnin na vseh modrih conah. Do takrat je v veljavi obstoječa ureditev parkiranja.

EasyPark je mobilna aplikacija, ki je trenutno na voljo v 27 državah. V Sloveniji je parkiranje z aplikacijo mogoče plačati v več kot 30 mestih in krajih, med drugimi v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru in na Bledu.

Aplikacijo EasyPark je mogoče namestiti na pametne mobilne telefone s sistemi Android in IOS. Za plačevanje preko aplikacije se mora uporabnik registrirati in vnesti izbrano plačilno sredstvo.

A. M.