V Sevnici bodo izbirali Županovo vino 2024

Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom organizirajo izbor za Županovo vino 2024, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti.

V letu 2024 bo kot županovo vino izbrana bela zvrst, letnik 2023.

K sodelovanju so vabljeni pridelovalci, ki lahko v odkup ponudijo manjmanj 400 litrov vina. Sodelovanje je omogočeno občanom občine Sevnica, ki imajo svoje vinograde v sevniški občini, vpisane v register pridelovalcev in imajo opravljeno prijavo pridelka.

Izbrani pridelovalec bo za svoje vino pri pooblaščeni organizaciji opravil ustrezno analizo, v kolikor ta še ni bila opravljena. Izbrano vino bo odkupljeno po ceni 4,5 evra za steklenico. Za polnitev vina izbrani pridelovalec zagotovi buteljčne steklenice (0,75l), zamaške in PVC tulce, Občina Sevnica pa zagotovi embalažo in etikete. Pridelovalec poskrbi za stekleničenje vina, steklenico opremi z etiketami, spravi v embalažo in dostavi.

Vzorce zbirajo predstavniki vinogradniških društev. Sprejem vzorcev (2 steklenici) bo 22. februarja 2024, od 17. do 20. ure v kulturni dvorani v Šentjanžu. Kotizacija po vzorcu znaša 8 evrov. Ocenjevanje vzorcev bo potekalo 24. februarja 2024, izbran pa bo vzorec, ki bo dosegel najvišje število točk.

Za dodatne informacije je dosegljiv predsednik Društva vinogradnikov Šentjanž Simon Šmit na telefonski številki 031 248 560.

Izbrano županovo vino bo uradno predstavljeno 12. aprila 2024 v Šentjanžu.

Prepričani smo, da bo tudi letošnje, že 19. županovo vino uspešen promotor naše občine, naših vinogradnikov in vinogradniške dediščine, zato vljudno vabljeni k sodelovanju.

 

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica, in predsedniki vinogradniških društev sevniške občine Simon Šmit, Branko Arih, Uroš Flajs in Jože Simončič.

Vir: Občina Sevnica