V SDH višajo plače menedžerjev, višino sejnin … Vozili bodo 90.000 evrov vredne avtomobile.

Foto: SDH/ Bobo

Potem, ko so slovenski mediji prejšnji teden poročali o namernem višanju plač vodilnim v Slovenskem državnem holdingu (SDH), so v časniku Mladina včeraj zapisali, da nameravajo v SDH povišati dohodke in sejnine menedžerjem ter nadzornikom.

 

SDH je tako zvišal najnižje priporočene sejnine za 260 odstotkov, s 75 na 195 evrov, najvišje pa za 25 odstotkov, z 275 na 360 evrov. Povišalo se bo tudi plačilo nadzornikom za opravljanje funkcije. Pri najmanjših družbah za 40 odstotkov (s 3.500 na 5.500 evrov), pri velikih za 30 odstotkov (s 15 tisoč na 21 tisoč evrov na leto).

Če je so še lani v SDH predlagali nakup avtomobilov v vrednosti do 70.000 evrov, sedaj vodstvu uprav priporočajo nakup do višine 90 tisoč evrov, če gre za do okolja prijaznejša vozila.

SDH se brani, da so prvič v 12 letih prilagodili zgornje meje prejemkov in da do zdaj niso odobrili še nobenega takšnega povišanja prejemkov nadzornikov.

V Golobovi Svobodi, ki ima po vseh informacijah daleč največjo moč odločanja o kadrovanju v državnem gospodarstvu, zaenkrat ne želijo komentirati  komentirati zvišanja prejemkov direktorjev in nadzornikov, češ da so “priporočila v pristojnosti SDH.

Spletno uredništvo.