V SD pred kongresom vse večje nezadovoljstvo s Fajonovo

Tanja Fajon očitno vodi vse bolj prorusko zunanjo politiko, ki potihem podpira Putinov diktatorski režim.

V stranki SD se krepi nezadovoljstvo nad trenutnim vodenjem stranke, posebej, ker je stranka v vladi odrinjena od političnega kadrovanja v državnih podjetjih, ki ga praktično v celoti obvladuje stranka predsednika vlade Roberta Goloba. Tako se pred skorajšnjim kongresom stranke vse bolj maje stolček predsednici Tanji Fajon.

 

“Socialna demokracija ne najde svoje prave identitete, pravega razmerja med delom in kapitalom, ukvarja se s kulturnoidentitetnimi zadevami, z manjšinami in tako naprej, ki so sicer pomembne, ampak ne seveda za večino in predvsem za kakovost bivanja vseh ljudi, kar pa je ena od glavnih usmeritev socialne demokracije,” je zgolj eden od komentarjev, ki ga je zoper vodstvo stranke za Planet TV izrekel nekdanji podpredsednik SD Jernej Pikalo.

Kritičen je tudi nekdanji strankih predsednik Igor Lukšič. Izpostavlja zlasti slab kadrovski izplen SD v povolilnih menjavah. Kot pravi, je to posledica realnega stanja stranke. S šestimi odstotki podpore je SD namreč palček, ki ga velika Svoboda težko jemlje resno.

Vse bolj verjetno tako je, da bo Fajonovo oktobra za mesto predsednika stranke izzval vodja poslancev SD Jani Prednik. Ta naj bi imel v SD visoko legitimnost zaradi visokega volilnega rezultata v svojem okraju na zadnjih državnozborskih volitvah. Slišati je tudi, da bi primeru zmage precej drugače pozicioniral stranko.

A. M.