V Radečah ta konec tedna tradicionalno Splavarjenje

foto: KTRC Radeče

V Radečah pri piceriji in kavarni Pr’Veseljak se je včeraj popoldne začelo tradicionalno Splavarjenje, ki vse do nedelje obljublja obilo zabave, animacije za vso družino, kulinarične specialitete in vrhunske glasbene izvajalce. Vse to brez vstopnine.

Dogajanje se je začelo že včeraj, ko so potekale številne zabavne aktivnosti in animacije za najmlajše, ki so se lahko preizkusili v jahanju mehanskega bika, se podili po napihljivem gradu ali pa se posladkali z različnimi dobrotami.

Športni navdušenci so se lahko udeležili Košarkarskega turnirja 2018, 14. Splavarjevega teka ali pohoda na Svinjski rt, posebna atrakcija dneva pa je bil zagotovo nogometni spopad radeških zvezd.

Večer je minil v znamenju zabave, za katero so poskrbeli Natalija Verboten, skupina Tequila in Davor Borno.

Danes se bo celodnevno dogajanje začelo že ob 9. uri, in sicer s turnirjem v malem nogometu za mlajše selekcije ter likovno kolonijo.

Poleg številnih športnih tekmovanj in animacij bodo lahko obiskovalci obiskali tudi tržnico in rokodelski sejem, ljubitelji sonca in morja pa se bodo lahko sprostili na Mestni plaži Pr’Veseljak ob glasbenih ritmih našega DJ Boštjana.

Najmlajši se bodo lahko poigrali na napihljivih toboganih, prihajajo pa tudi otroške lumparije v družbi bratov Malek. Za posebno atrakcijo dneva bodo poskrbele radeške mažoretke in pihalni orkester, v večernih urah pa se obeta zabava z glasbeniki Dean on the Mike in Aktualova Galama. Na koncu pa vse udeleženca čaka ognjemet.

Tridnevno tradicionalno Splavarjenje bodo zaključili v nedeljo s poležavanjem na Mestni plaži, za sproščeno vzdušje pa bo skrbel DJ Boštjan, ki mu bodo sledili Kvatropirci!

A. M.