V Radečah in Bistrici ob Sotli bodo čistili

V občinah Radeče in Bistrica ob Sotli bodo jutri (v soboto) pripravili čistilni akciji, s katerima se pridružujejo številnim spomladanskim čistilnim akcijam, ki jih v teh dneh pripravljajo v mnogih slovenskih krajih. V Radečah bodo začeli ob 9. uri, v Bistrici ob Sotli pa ob 9.30.

V Radečah čistilno akcijo pripravljata Turistično društvo Radeče in Občina Radeče. Vsi čiščenja željni se bodo zbrali pred Mercatorjem in na običajnih mestih po krajevnih skupnostih. Na radeški komunali so zanje že pripravili pakete z rokavicami in vrečkami, ki jih je na komunali mogoče prevzeti danes do 14. ure ali jutri na zbirnem mestu pred Mercatorjem. Pri tem organizatorji obljubljajo, da bo za malico poskrbljeno. V primeru dežja pa čistilna akcija odpade.

V Bistrici ob Sotli akcijo organizira tamkajšnje turistično društvo. Zbori akcije željnih so predvideni v Bistrici ob Sotli (makadamsko parkirišče pri nekdanji pošti), Kunšperku, Črešnjevcu, Dekmanci, Križanem Vrhu, Polju in Trebčah. Akcijo bodo zaključili pod Kozolcem pri občini, “kjer bo poskrbljeno za zasluženo okrepčilo”.

M. P.