V Radečah danes svoja vrata odpira center za starejše

V Občini Radeče danes svoja vrata odpira Center za starejše Dobra energija. Ta bo starejšim in drugim nudil številne delavnice, skupino za samopomoč, pa tudi organizacijo brezplačnih prevozov za tiste, ki sami ne bo zmogli priti do centra.

Center, ki se nahaja v kletnih prostorih Zdravstvenega doma Radeče, bo odprt vsak delovni dan od 9. do 14. ure.

Prvo delavnico bodo izvedli že danes, potekala bo od 9. do 12. ure. Naslov današnje delavnice je Pravilna in varna raba mobilnega telefona.

Vsako sredo ob 9. uri bo v centru potekala skupina za samopomoč, kjer se bodo vsi, ki bodo to želeli, družili in poklepetali ob kavici.

Za vse, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne zmorejo priti v center, pa bi to želeli, center organizira brezplačen prevoz. Za slednjega se je mogoče prijaviti koordinatorju, in sicer vsak dan med 7.30 in 14.30, na telefonsko številko 064 207 843, najmanj tri dni pred izvedbo prevoza. Prevoze bodo izvajali le na območju Občine Radeče.

Investicijo, katere največja stroška sta bila ureditev notranjosti Centra za starejše in nakup avtomobila, je plod uspešne prijave na razpis Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Ta je financiral 50.000 od skupno 74.000 evrov, kolikor je nastala naložba. Vodilni partner pri slednji je bil Zdravstveni dom Radeče, partnerja pa sta bila Občina Radeče in Društvo upokojencev Radeče.

Cilji centra so omogočiti starejšim aktivno staranje, preprečevati izoliranost in spodbujati vključenost v mrežo socialnih odnosov.

M. P.