V prvem krogu prepričljivo zmagal Logar, obeta se drugi krog

V prvem krogu predsedniških volitev je prepričljivo zmagal nekdanji zunanji minister Anže Logar, ki je po 98 odstotkih preštetih glasov dobil 33,9 odstotka glasov. Sledi mu izbranka Milana Kučana Nataša Pirc Musar, ki je prejela 26,89 odstotka glasov, tej pa kandidat Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez, ki je dobil 15,46 odstotka glasov. Tako bo za končnega zmagovalca čez tri tedne potreben drugi krog, kjer se bosta pomerila Logar in Pirc Musarjeva.

 

Logar se je v prvem odzivu zahvalil vsem volivcem za glas. Po njegovem mnenju je rezultat potrditev, da je slogan njegove kampanje Sodelujmo #ZAprihodnost tisto, kar v Sloveniji potrebujemo v naslednjih petih letih.

Logar je že čestital neodvisni kandidatki Nataši Pirc Musar, ki se bo prav tako uvrstila v drugi krog volitev čez tri tedne.

Pred drugim krogom Logar pričakuje vsebinsko razpravo, na koncu pa se bodo volivci odločili, kateri bo prepričljivejši, je dejal. “Kot predsednik republike bom predsednik vseh državljank in državljanov in na ta način bom pristopil tudi h kampanji v drugem krogu,” je napovedal Logar, sicer doktor politične sociologije.

A. M.