V prodajalni v Krškem žalil zaposlene, v Brežicah poškodovali avtomobil

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli tudi pretekli konec tedna kar nekaj dela. V Krškem in Brežicah sta jih zaposlovala vinjena razgreteža.

Krški policisti so v petek posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v eni od prodajaln v Krškem. Ugotovili so, da je 44-letni moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, najprej iz prodajalne brez plačila odnesel nakupovalno košaro z artikli, potem pa se vrnil, košaro odvrgel in žalil zaposlene. Policisti somu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Brežiški policisti pa so bili v nedeljo obveščeni, da je na parkirnem prostoru podjetja v Brežicah nekdo poškodoval osebni avtomobil ter s tem povzročil za okoli 1200 evrov škode. Na podlagi opisa so storilca izsledili in ustavili. Gre za 44-letnega moškega. Ta med postopkom ni upošteval ukazov policistov in je poskušal pobegniti, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

M. P.