V požaru gospodarskega poslopja v Venišah ena oseba umrla, ena poškodovana

(foto: PGE Krško)

Ob 10.46 je zagorelo v gospodarskem objektu v kraju Veniše v občini Krško. V požaru je ena oseba umrla. Reševalci so drugo poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci PGE Krško, PGD Leskovec in Velika vas so požar pogasili, pregledali prostore in iznesli plinske jeklenke.

PGE Krško pa je na svoji FB strani objavil:

Dne 22. 12. 2020 smo ob 10.48 uri preko ReCo Brežice prejeli klic, kjer so nas obveščali o požaru gospodarsko stanovanjskega poslopja na naslovu Veniše 19 v občini Krško. Ob 10.53 uri smo prispeli na kraj dogodka s tremi vozili in petimi gasilci – tehničnimi reševalci.

Požar ostrešja in etažnih prostorov je bil polno razvit, obstajala je tudi velika nevarnost eksplozije, saj so se v delu objekta nahajale barve in razredčila in tudi 2 plinski jeklenki. Zavarovali smo kraj dogodka in pričeli z gašenjem od zunaj, hkrati pa smo pričeli izvajati tudi notranje napade z napadalnimi dvojicami. Jeklenki smo ohladili in jih iznesli na varno.

Ko smo požar delno omejili in omogočili vstop gasilcev v objekt, smo pričeli tudi z preiskovanjem prostorov, ker je obstajal sum, da je v prostorih ujeta oseba, kar se je kasneje tudi potrdilo. Najdeni osebi žal ni bilo več pomoči, ob tem izrekamo svojcem iskreno sožalje.

Pri gašenju so sodelovale enote PGD Velika vas in Leskovec pri Krškem, policija, 2 ekipi NMP in dežurna elektro služba. Služba NMP Krško je oskrbela eno osebo, ki je pri posredovanju dobila opekline po telesu. Intervencijo smo zaključili ob 13.10 uri, na požarni straži sta ostali Prostovoljni društvi Velika vas in Leskovec pri Krškem.

Foto: PGE Krško

M. P.