V Posavju v zadnjih dveh dneh padle velike količine dežja

V Posavju so v ponedeljek in včeraj padle velike količine dežja, zaradi česar so imeli veliko dela predvsem gasilci. Največ dežja je padlo v Kostanjevici na Krki, in sicer več kot 80 milimetrov na kvadratni meter. Vremenoslovci pa za popoldne napovedujejo novo pošiljko dežja.

V ponedeljek popoldne in zvečer so zaradi obilice dežja pomoč potrebovali v brežiški občini, kjer so morali gasilci zavarovali gospodarski objekt in očistiti jaške. Posredovali so tudi v Kostanjevici na Krki in v Velikem Podlogu. Kostanjevica na Krki je namreč v ponedeljek popoldne zajelo neurje z močnim dežjem. Gasilci so morali zato izčrpali vodo iz stanovanjskega objekta ter vozišča regionalne ceste.

Največ dežja je v zadnjih dveh dneh padlo v Kostanjevici na Krki, sledijo Cerklje ob Krki, Krško in Sevnica, a je bilo v slednji dežja že bistveno manj kot v Kostanjevici na Krki, in sicer le tretjino količine kot v Kostanjevici na Krki.

Vremenoslovci nove padavine napovedujejo za danes popoldne, ko bo dež zajel kraje na zahodu in se do večera razširil nad večji del Slovenije. Tako imenovani rumeni alarm je razglašen za vso Slovenijo, kar pomeni, da je treba biti previden. Z rumeno barvo so obarvane tudi posavske reke Sava, Sotla in Krka, kar pomeni, da so možna njihova razlivanja.

M. P.