V Posavju v četrtek in petek poplava migrantov

Fotografija je simbolična.

Na območju Posavja je policija v četrtek in petek obravnavala precejšnje število migrantov, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

 

V četrtek, nekaj po 7. uri, so policisti na območju Čateža ob Savi tako ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža pet državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Isti dan, okoli 15.30, so na avtocestnem postajališču Grič ustavili voznika kombija slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da z avtomobilom dva državljana Turčije prevažata šest državljanov Iraka in državljana Irana.

V noči na petek so policisti so na območju Trnja ustavili še osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da v njem državljan Nemčije prevaža pet državljanov Irana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Prav tako so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Dobeno, Dobova, Rajec, Velika Dolina) izsledili in prijeli 13 državljanov Indije, 11 državljanov Iraka, devet državljanov Nepala, devet državljanov Burundija, pet državljanov Irana, tri državljane Kube, dva državljana Gvineje, dva državljana Komorija in državljana Libije.

A. M.