V Posavju v 24 urah prijeli 27 migrantov

Fotografija je simbolična.

V Posavju so policisti včeraj prijeli 27 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju celotne Policijske uprave Novo mesto, ki zajema Posavje, Dolenjsko in Belo krajino, so v istem času skupno prijeli 34 migrantov, kar pomeni, da so jih glavnino prijeli v Posavju.

V Veliki Dolini pri Mokricah so prijeli 1 migranta, v kraju Gregovce pri Bizeljskem pa 13. Preostalih 13 so prijeli še na mejnem prehodu Obrežje.

Na Obrežju so tako v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili 3 Afganistance, v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak pa 9 Afganistancev, ki so se skrili med traktorske gume. Nekaj ur pred tem so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli še Afganistanca.

Prijete na mejnih prehodih so predali hrvaškim varnostnim organom, z ostalimi policijski postopki še potekajo.

Prijeti so se izrekli za državljane Iraka, Maroka, Egipta, Palestine in Sirije, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V ostalih delih Slovenije so v primerljivem času prijeli sedem migrantov, kar pomeni, da se težišče nezakonitih prehodov trenutno premika v Posavje, tako na mejni prehod kot ostala obmejna območja.

M. P.