V ponedeljek začel voziti krški mestni promet

S sproščanjem ukrepov za preprečevanje epidemije koronavirusa na državni ravni, se življenje v državi počasi, a postopno vrača v stare tire. Tako je tudi v Posavju.

Potem, ko je vlada pred dnevi sklenila, da lahko začne znova obratovati javni prevoz, je v ponedeljek z redno vožnjo začel mestni avtobus v Krškem. Pri prevozu sicer veljajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki vstop na avtobus dovoljujejo le zdravim osebam. Potniki  morajo ob vstopu na avtobus obvezno uporabiti razkužilo, prav tako morajo nositi zaščitne maske. Priporočena razdalja med voznikom in potniki, kot tudi med potniki samimi, je 1,5 metra.

V Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in na gradu Rajhenburg so že pretekli torek ponovno odprli svoja vrata. Odprta so za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

Svoja vrata sta že odprla tudi Knjižnica Brežice in Posavski muzej Brežice, in sicer samo za individualne obiskovalce. Obisk knjižnice in muzeja bo zaradi zagotavljanja varnosti zaposlenih in uporabnikov tudi sicer potekal v skladu z omejitvami in zaščitnimi ukrepi, zato prosijo obiskovalce, da upoštevajo navodila in napotke.

M. P.